Om kiropraktik

Vad är kiropraktisk behandling?

Kiropraktorn undersöker ryggradens leder och muskler med händerna. På så sätt diagnostiseras spänningar, ändrade rörelsemönster och eventuella skador. En led som är begränsad i sin rörelse kan ge smärta både lokalt i leden men även i andra delar av kroppen.

Hur går en behandling till?

Det är viktigt att hitta orsaken till dina besvär och inte bara symtombehandla.

Vid anamnesen går jag igenom din symptombild t ex. tidigare led/muskelmässiga besvär, olyckstillbud, sjukdomar, mediciner, och gör en undersökning av hela rörelseapparaten.
Undersökningen omfattar olika tester t ex. din förmåga att röra dig, reflexer och palpation (test av ledernas rörlighet och muskulaturens flexibilitet) .
Utifrån detta ställer jag en diagnos och påbörjar behandlingen som består av specifika korrigeringar av de leder som uppvisar ett försämrat rörelsemönster. Jag gör också olika typer av muskulär behandling som t ex eltareapi, massage och akupressur.

En viktig del av behandlingen är patientens hemövningar, dvs. jag visar hur de spända musklerna genom stretchövningar kan återfå normal flexibilitet och därmed arbeta på ett bättre sätt.

Kontakta oss!

Kiropraktiken Lindblom

Välkommen till Kiropraktiken Lindblom